Follow Life

Mart ayında hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz?

SAĞLIK & SPOR

Mart ayının gelişiyle birlikte İlkbaharı karşılıyoruz ve sıcak havalara artık merhaba diyoruz. Mart ayı baharın başlangıcı olsa da soğuklar da devam ediyor ve bağışıklık sistemimizi zayıflatabiliyor. Pandemi sürecinin maalesef hala devam ettiği bu günlerde sağlıklı beslenmenin önemini daha da anladık. Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarından. Mart ayı sebze ve meyvelerini sizler için derledik, sağlıklı beslenmeye devam…

Mart ayı sebzeleri:

Bakla,

Brokoli

Enginar (İzmir yöresi)

Havuç

Ispanak

Karnabahar

Kereviz

Kırmızı lahana

Kuşkonmaz

Lahana

Pancar

Pırasa

Turp (beyaz, kırmızı, siyah).

Mart ayı meyveleri:

Avokado

Çağla

Limon

Portakal

Yerli muz.

Yöresel otlar: Hindiba, ısırgan vb.

Sürekli bulunabilen sebzeler: Dereotu, kuru sarımsak, kuru soğan, marul, maydonoz, nane, pazı, roka, taze soğan, tere.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.