Eşsiz kokteyller London Cafe Pub'da

London Cafe Pub, yenilenen mimarisi ve çeşitlendirilmiş kaliteli hizmetleri ile son dönemde adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. İşte yaz-kış rahat edebileceğiniz, sevdiklerinizle birlikte hoşça vakitler geçirebileceğiniz London Cafe Pub’ın Head Bartender’ı Kemal Güngör’ün aktardıkları…

GASTRONOMİ 14.01.2021, 14:11
Eşsiz kokteyller London Cafe Pub'da

1991 yılında Kayseri’de doğdum.2012 senesinde üniversite öğrenimim için Eskişehir’e geldiğimde profesyonel olarak yiyecek-içecek sektörüne gireceğim aklımın ucundan geçmezdi. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi İstatistik Bölümünden mezun oldum. 2014 senesinde başladığım meslek hayatımda Eskişehir’de farklı işletmelerde çalıştım.

Benim için asıl hikâyenin başlangıç noktası London Pub oldu.

Komi olarak başladığım London Pub’dan ayrıldıktan sonra yeni iş yerimde barback pozisyonunda barın arkasına geçtim ve ilk bar şefim Burak Karakoç sayesinde mesleğe adım atmış oldum.4 yıl boyunca farklı işletmelerde çalıştıktan sonra ait olduğum yerin bar olduğunu öğrenmek zor olmadı. Hazırladığım kokteylleri insanlara sunmak her geçen gün daha da keyifli hale gelmeye başladı. Meslek olarak sahiplenmek istediğimi fark ettiğim noktada artık küresel başarıların peşine düşmem gerektiğinin bilincindeydim.2018 senesinde tanıştığım değerli akıl hocam Çağrı Yılmazoğulları sayesinde öğrendiğim bir kokteyl yarışmasında Türkiye Yarı Finali’nde İstanbul’da yarıştıktan sonra artık her şeyden emindim. Her geçen gün kendime yeni şeyler katmaya çalışıyordum. Sektörel anlamda çektiğim zorluklar beni hiçbir zaman hedeflediğim yoldan döndüremedi. Katıldığım ilk yarışma aynı zamanda bu yolda attığım ilk adım oldu. İlk yarışmamda derece elde edememem beni dahada hırslandırmıştı. Sürekli yeni yarışmaları takip ediyordum. Sonunda yeni bir yarışma yayınlandı ve başvurdum. Yarışmanın konusu ‘Kökenlerini birleştir’ idi. Yetiştiğim, büyüdüğüm coğrafya olan İç Anadolu bana büyük ilham kaynağı olmuştu. Hazırladığım yarışma kokteylimin tüm ürünlerini İç Anadolu’dan temin edebilecek şekilde tasarlamıştım. Yarışma sırası bana geldiğinde sunumumu en iyi şekilde yapıp bardan çıktım ve sonuçların açıklanmasını beklemeye başladım. Nihayet sonuçlar açıklandığında 16 bartenderın katıldığı bir yarışmada Türkiye 4.sü olmuştum.

Çok geçmeden yeni bir yarışma heyecanı gelmişti. Dünya geneli düzenlenen global bir yarışmanın Türkiye ayağında çeyrek finalde yarışacaktım. Yarışmadan sonra sonuçların açıklandığında bir üst turu görememek hevesimi düşürmek yerine daha da yükseltti.

Her gün mesleki olarak kendime yeni şeyler katmaya devam ediyorum

Çok geçmeden yeni bir yarışma gelip çatmıştı. Bu seferki yarışma ise bir ritüel yarışmasıydı. Global bir yarışma olacaktı ve biz takım olarak katılacaktık. Takım arkadaşım iste şu anda işletmeciliğini ve bar şefliğini üstlendiğim Dudes Eskişehir’in kurucu ortaklarından ve bartenderı olan Burak Deniz’di. Yarışmayı kazanıp Türkiye Şampiyonu olup global yarışmada Türkiye’yi temsil edecektik. Global yarışma Güney Afrika Cape Town’da oldu. Türkiye Takımı olarak Dünya 2.si olmuştuk. Mesleki başarı olarak aldığım en gurur verici başarı olan bu yarışma sayesinde fırsatlarda önüme gelmeye başlamıştı. Eskişehir’de 3 Ankara’da 1 olmak üzere toplamda 4 bara bar danışmanlığı vermeye başladım. Bunun yanı sıra düğün ve özel ev partilerinde içecek ve yemek catering işleri düzenlemeye başladım. Hala Ankara, İstanbul, Bodrum, İzmir gibi şehirlerde catering organizasyonları ve festivallerde bar operasyonları yapmaya devam ediyorum. Özel isteğe göre kokteyl atölyeleri, bireysel karışım sanatı dersleri, özel ev partileri ve içecekler ile alakalı her konuda elimden geldiğince hizmet vermekteyim.

Şu anda ise danışmanlığını üstlendiğim barlara bir yenisi yıllar önce hikâyemin başladığı yer olan London Pub’ta eklendi. Yenilenen menüsü ile gelen misafirlere kraft ve organik kokteyllerin sunulduğu London Pub’ta damak tadınıza en çok yakışan ürünleri tüketebilirsiniz. Özenle ve ev yapımı teknikleri ile hazırlanan bu kokteyller ile sağlığınıza dikkat edebilirsiniz.

Yenilenen kokteyl menüsü ile London Pub, gelen misafirlerine eşsiz bir deneyimi sunmaya hazır. Bu noktada hazırladığım kokteyl menüsünde her gelen misafirin damak tadına uygun içecekler hazırlıyoruz. Dikkate aldığımız en önemli kısım kokteyllerin tamamında kendi yaptığımız şuruplar püreleri kullanmamız. Hazır ürünleri kullanmamaya çok dikkat ediyoruz. Endüstriyel olarak satışa sunulmuş hazır şuruplar ve püreler bunların başlıcaları.

Kendi hazırladığımız ürünleri hem kendimiz görüyoruz hem de tamamen doğal ve katkı maddesi olmadan hazırlamış oluyoruz. Bunun yanı sıra bartender arkadaşlar ve servis personeli arkadaşlarımıza sevdiğiniz lezzetleri ve tadım notlarınızı söylediğinizde hemen yardımcı oluyorlar.

Tüm meslek hayatım boyunca öğrendiğim şeyleri ve öğrenmeye devam edeceğim şeyleri insanlarla paylaşmaktan zevk alıyorum. Çok çalışmaktan hiçbir zaman çekinmedim. Buna paralel olarak önüme çıkan doğru fırsatları değerlendirdiğimde başarınında geldiğini görüyorum. Hiç bir zaman çok çalışmaktan korkmayıp bu yolda devam edeceğim. Tüm bartender meslektaşlarıma önerim çok çalışmaktan korkmasınlar. Kokteyllerin dünyasında yaşamayı öğrendikleri zaman yaptıkları işlerden alacakları zevklerin fazlasıyla tatminkâr bir hal alacağına eminim. Kendi duyularından yola çıkarak hazırladıkları kokteyllerin her yudumda insanların yüzünü güldürdüğünü fark ettiklerinde alacakları zevk tarifsiz olacak ve işte bu duyguyu hissettikleri zaman profesyonel başarıyı elde etmeme gibi bir durum söz konusu bile olmayacak. İşlerine yarayacağını düşündüğüm kendimin de uyguladığı üç aşamalı formülü de onlarla paylaşmak isterim ‘pes etme-keşfet-arzula’ bu üç kelime üzerine kuracağınız değerler sizleri her zaman yukarıya taşıyacaktır.

Güzel Meslek ile kalın! Saygılar!

/kemall.gungor

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık