Uludağ kayak severleri bekliyor

Kış turizminin göz bebeği Uludağ, yılın ilk karından itibaren dolmaya başladı. Karın tadını çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler, Uludağ’daki otellerde rezervasyonlarını yaptırmaya devam ediyor.

GÜNDEM 22.01.2021, 12:37 09.03.2021, 11:28
Uludağ kayak severleri bekliyor

Uludağ’ın önemli kayak merkezlerinden Tarkan Ski Center’ın kurucularından Tarkan Soyak, Uludağ ve pandemi dönemindeki önlemler hakkında merak edilenleri Followlife okurları için yanıtladı.

Tarkan Soyak: Hepinizi sağlıkla keyif almaya bekliyoruz 

Otellerin doluluk oranlarıyla ilgili konuşan Soyak, “Karın biraz geç yağmasına rağmen oteller yeterli doluluğa kısa sürede ulaştı. Yaşamış olduğumuz bu zor günleri pistlerde geçen keyifli dakikalar her şeyi unutturuyor insanlara. Kendinizi bu zevkten mahrum etmeyin bence hepinizi her şeyden uzak sağlıkla keyif almaya bekliyoruz.” dedi.

Kış turizmi diğer sporlara göre daha korunaklı

“Tüm dünyayı saran Corona virüs nedeni ile her yer gibi biz Uludağ tesisleri de uluslararası standartlarda gerekli önlemleri aldık. Kıyafet ve ayakkabılar için dezenfeksiyon makineleri maskeler eldivenler ve korumaz camlarımız hazır durumdadır. Hatta yazlık tesislere oranla biz kışlık tesislerin daha fazla zamanı oldu ve önlemlerimizi daha geniş kapsamlı aldık. Kış turizmi, diğer sporlara oranla daha korunaklı ve risk oranı kıyafet eldiven ve kasktan dolayı yok denecek kadar azdır. Personellerimize PCR testleri yaptırdık ve düzenli olarak ateş ölçümleri yapılıyor ve konaklamalarını pandemiye uygun olarak ayarladık sonuçta sağlık her şeyden önemlidir.” diyerek Corana virüs hakkında alınan önlemlerden bahsetti.

Bulaşma riski yok denecek kadar az

Uludağ’da şu an yapılan aktiviteler hakkında; “Şu an da Uludağ’da gece clupleri ve cafeler açık değil, onun dışında kayak aktivitelerinde bir sıkıntı bulunmuyor. Aslında gündüz cafelerin açık olması gerekirdi bence insanlar buff ve eldivenle dolaşıyor o yüzden bulaşma riski yok denecek kadar az.”diye belirtti.

Son olarak PCR testleri ve turistlerden istenen şartlar hakkında konuşan Soyak; “Havaalanlarında PCR testleri zaten yapılıyor, bizler de otellerde sonuçlarını istiyoruz. Pozitif olması durumunda tesislerdeki pandemi odalarımız hazır şekilde bekletiliyo ve her tesiste onlara hizmet edecek özel kıyafetli ve eğitimli personellerimiz hazır şekilde bekletiliyor.” dedi.

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık