AMAZON KADINLARIN HAZIRLIKLARI

Şehrin Amazon Kadınlarının , kentte gerçekleşen dragon gösterileri için hazırlanma süreçleri büyük dikkat çekti.

GÜNDEM 01.11.2022, 19:03 01.11.2022, 19:41
AMAZON KADINLARIN HAZIRLIKLARI

2019 Dragon yarışları kapsamında Eskişehir'de toplumun değişik kesimlerinden, farklı meslek gruplarındaki 28 kadın bir araya gelerek, kadın olmanın zorluklarına karşı dayanışma için 'Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımını' kurdu. Farklı mesleklerden olan ancak ortak noktaları kadın dayanışması olan kadın topluluğu ,gün geçtikçe artan kadın sorunlarına karşı yan yana ve birlikte kürek çekerek çözümler arıyor.

EL EMEĞİ VE UMUT YÜKLÜ

Özel Amazon kostümleri ve makyajlarıyla yarışlara katılan Amazonlar, " Bize bir çok anlamda ilham veren Savaşçı Kadınlar Amazonlar mitinden yola çıkarak ismimizi Amazonlar koyduk. Kostümlerimizi diktik Yüzlerimizi savaşçı gibi boyadık. Savaşçı taçları yaptık. Tüm bunları buluşup birlikte ürettik ve bir hayal, bir amaç için bir çatı altında toplandık. Taçlarımız el emeği ve umut yüklüler. Kendi imkanlarımız çerçevesinde sesimize ses katıp kendimizi bu mücadelede umutlandırdık." diye konuştu. Amazonlar Takım üyeleri " Tek başımıza kar taneleri gibiyiz, eriyip yok oluyoruz ama birlikte çığ olabiliriz." diyerek kadınlara seslendi. 

Şehrin Amazonlar Dragon Kadın Kürek Takımı üyeleri," Kadınız, Ayrımsız Buradayız" diyerek , kadın gücünü ve kadın dayanışmasını simgeliyor. Anne olmak, evinin kadını olmak, iyi eş olmak gibi toplumun kadına dayattığı zihinlerdeki rolleri kürek çekerek aşmaya çalışan Amazon Kadınların kurucusu Özlem Kanat Örneksoy mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Türkiyenin tek Kadın Dragon Takımı olarak şehir dışındaki yarışlarda da büyük ilgi gören Amazonlar, bu tür etkinliklere daha fazla katılıp kadın dayanışmasını ve gücünü koruyup yayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık