GÖNÜL DAĞI ANADOLU İNSANININ GÖNLÜNDE

Bozkırda bir Anadolu masalını, sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların hikâyesini anlatan Gönül Dağı, küçük dünyalarında büyük hayaller yeşerten Anadolu çocuklarının, tüm engellere rağmen imkânsızı başarmaya çalışan 3 kuzenin yaşamından kesitleri ekranlara yansıtıyor. Sevgi, saygı, hoşgörü ve geleneksel değerlerimizle harmanlanmış samimi senaryosu ile izleyicileri hem duygulandıran hem de yüzlerindeki gülümsemeyi eksik etmeyen Gönül Dağı,3. Sezonda da rehberlik etmeye devam edecek.

GÜNDEM 18.08.2022, 14:36 18.08.2022, 14:56
GÖNÜL DAĞI ANADOLU İNSANININ GÖNLÜNDE

Gönül Dağı, Anadolu İnsanının Gönlünde Adeta Dağ̆ Olup Yükseldi…”

Televizyon dünyasında benzerlerine sık rastlanan klişe hikâyelerden farklı olarak Anadolu bozkırında geçen hikâyeleri ekranlara yansıtan Gönül Dağı… Her insanı etkisi altına alan, samimi, içten, kimi zaman gülümseten kimi zaman da hüzünlendiren bir senaryosu olduğunu belirten Ferhat Eşsiz, imzasını attığı projesinin başarı hikâyesini şöyle anlattı: “ Dizimizin tartışmasız biçimde önümüze çıkardığı ilk değer samimiyetidir. Bir Anadolu masalı anlatmayı isteyerek çıktığımız bu yolda Anadolu’nun unutulan o sıcacık havasını, Anadolu insanımızın yapısındaki samimiyeti ve sıcaklığını ekrandan bire bir yansıtmaya çalıştık. Gönül Dağı’nı halkımız öyle bir sahiplendi ki, yıllardır hasretini çektiği ailesi gibi gördü̈ Gönül Dağı’nı. Gönül Dağı samimiyetiyle, sıcaklığıyla en önemlisi içimizden birisi olmasıyla Anadolu insanının gönlünde adeta dağ̆ olup yükseldi.”

“Değerlerimize köprü olabilmek en büyük arzumuz…”

Ferhat Eşsiz “Bu toprakların hikâyesini samimiyetini, örfünü̈, âdetini, acısını, sevincini yani kadim Anadolu kültürünü resmetmeye çalışıyoruz. Samimiyet ve gerçekliği, ilk bölümlerden itibaren halk nezdinde yasatarak, yansıtarak başardığımızı düşünüyorum. Değerlerimize köprü̈ olabilmek en büyük arzumuz… Yeni hikâye örgüleri ve gelecek bölümlerde öykülerimize dâhil olacak yeni oyuncularımız hep olacak. Bizler bozkırda Anadolu masallarını anlatmak için yola çıktık. “

Taner, acısını yüreğine gömüp bebeğiyle hayata tutunmaya çalışacak.”

“Gönül Dağı’nın sezon finalinde bozkırdaki büyük aşk masalının kahramanlarından birini kaybetmiştik. Dilek’in vefatıyla büyük bir yıkım yaşayan Taner, acısını yüreğine gömüp bebeğiyle hayata tutunmaya çalışacak. Gedelli bebek sesleriyle yankılanacak. Biricik aşkını kaybeden, acıların en büyüğünü yaşayan bir baba, onun sevgisiyle filizlenecek, büyüyüp serpilecek canının canı, oğlu için hayata tutunmaya çalışacak. Amcaoğulları ile icatlarına devam edecek. Dizimizde sık sık dile getirilen bir cümle vardır:

‘Nerede bir aşığın, bir yetimin kalbi kırılsa Gönül Dağı’ndan bir parça taş kopar derler ama büyük ama küçük...’ Sevdiklerine kavuşamayan âşıklara, savurduğu taşlarla kol kanat geren Gönül Dağı’nın yeni hikâyelerinde yine hüzün, yine neşe yine umut ama bolca sevgi olacak...

Birbirlerine sımsıkı bağlarla kenetlenen, iyi günde, kötü günde yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergileyen, değerlerini, geleneklerini unutmayan Anadolu insanı yine birbirinden güzel hikâyelere imza atacak. Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği Gönül Dağı’nın senaryosunu Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök kaleme alıyor. Ekrana geldiği ilk bölümden itibaren izleyicilerin gönüllerinde taht kuran, başarısını sürekli katlayarak birçok hafta “En çok izlenen dizi” olan Gönül Dağı’nın 3. Sezon çekimleri Eskişehir Sivrihisar’da başladı. Dizinin 3. Sezon 66. Bölümü Eylül ayı içerisinde TRT 1 ekranlarına gelecek.

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık