Yeni sosyal ağ; Clubhouse

Son dönemin popüler uygulamalardan biri olan Club House, kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

GÜNDEM 18.02.2021, 16:10 18.02.2021, 16:18
Yeni sosyal ağ; Clubhouse

Dijital teknoloji çağını yakından takip edenlerin merakla araştırdığı bu uygulamada Facebook ve Instagram’dan farklı olarak video ve fotoğraf paylaşımı yapılmıyor. iOS kullanıcılarına indirme imkanı sunan clubhouse ile ilgili kullanımı, üyeliği ve davetiye zorunluluğu merak ediliyor.Sohbet odaları üzerinden kullanıcılara sesli etkileşim imkanı sunan Clubhouse, sosyal medyada rağbet görüyor. Uygulamayı telefonlarına indirmek isteyenlerin ilk önce davetiye alma zorunluluğu bulunuyor. Popülerliği hızla yayılan uygulamada sohbet odalarında kullanıcılar, sohbet yöneticisinden izin aldıkları taktirde sohbete dahil olabiliyor, ya da sadece dinleyici olarak da sohbete katılabiliyor.

Clubhouse hakkında bilinmeyenler

Club House sesli sohbet odaları aracılığıyla davet sistemiyle çalışan bir platformdur. Clubhouse'da kullanıcılar sesli odalar oluşturarak burada ses kayıtlarını paylaşıyor. Her isteyenin kayıt olamadığı bu platform, sadece davetiye sistemi ile çalışıyor. Eğer ki sizi davet edebilecek bir tanıdığınız yoksa, sistem sizi sıraya alıyor. Sıranız geldiğinde ise üyelik işleminiz tamamlanıyor.

Clubhouse nasıl kullanılır?

Clubhouse uygulaması sohbet odaları üzerinden kullanıcılarına sesli etkileşim imkanı tanıyor. Konu başlığına göre kurulan sohbet odalarında kullanıcılar, sohbet yöneticisinden izin aldıkları taktirde sohbete dahil olabiliyor, ya da sadece dinleyici olarak da sohbete katılabiliyor. Clubhouse uygulamasında, Twitter, Facebook ve Instagram'dan farklı olarak yazılı mesajlaşma, görüntülü konuşma, gönderi ya da fotoğraf paylaşımı yapılmıyor. Uygulama şimdilik sadece iOS kullanıcılarına sunuluyor.

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık